Retete culinare
INGREDIENTE
• 1 kg stiuca
• 1 felie paine alba
• jumatate pahar de ulei
• 2 oua
• patrunjel verde
• 1 morcov
• o ceapa
• 4 cartofi de marime potrivita
• 2 litri apa
MOD DE PREPARARE
• Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase, se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de paine alba, muiat in lapte si stors.
• Umplutura se freaca cu ulei, se adauga 2 oua, patrunjel verde tocat marunt, piper si sare. Pielea se stoarce bine, apoi se umple cu umplutura si se da forma de stiuca.
• Se coase si se pune la fiert in apa putin sarata, impreuna cu zarzavat, cartofi si oasele de peste.
• Cand pestele este gata, se pune pe platou, se toarna pe deasupra zeama strecurata si se garniseste cu cartofi si morcovi fierti in zeama.
Mod de servire: Se serveste rece cu lamaie sau calda cu unt proaspat sau cu sos de rosii.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu