Reteta ciorba
INGREDIENTE
• 300-500 g carne cu mult os de rata, porc sau vita
• morcov
• patrunjel si telina
• o ceapa mijlocie
• o varza de cca jumatate de kg
• un ardei gras
• jumatate de litru suc de rosii sau o substanta acra
• cimbru
• marar si o mica frunza de telina
• sare.
MOD DE PREPARARE
• Carnea se pune la fiert in 2 l apa rece cu jumatate lingurita de sare. Se fierb o ora.
• Zarzavatul, ras prin razatoare cu gauri mari, se caleste, 2 minute, cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa.
• Dupa 30 minute, se pune varza (controlata bine sa nu aiba nisip pe frunze si spalata), taiata in felii subtiri, ardeiul, in felii si o ramura de cimbru.Cind toate sint bine fierte, ciorba se acreste cu suc de rosii, dupa gust, sau cu ce avem la indemina , potrvindu-se gustul cu sare.
• Se pune si marar sau patrunjel taiat marunt.Se serveste ca atare sau se drege.
Indicatie: Se poate pregati la fel, fara carne, numai cu zarzavatul calit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu