Reteta de prajituri
INGREDIENTE
• 3 oua mari
• 120 g zahar
• 50 g unt
• 40 g faina
• 120 g nuci macinate
• 15 ml rom.
MOD DE PREPARARE
•Albusurile se bat spuma, cu un tel mic sau cu furculita, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare , pana cand se intaresc din nou; se pun toate gelbenusurile, untul topit, (dar rece), se bat de 4-5 ori, apoi se adauga faina, impreuna cu nucile macinate, amestecand usor prin rasturnare, pana cand se omogenizeaza compozitia.
• Se ia numai din marginea compozitiei cate o lingurita cu varf care, apoi, se intinde sub forma de rondea (cu dosul linguritei), cat se poate de subtire, pe tava tapetata cu margarina solida si faina.
• Compozitia avand nuca, rondelele vor fi mai groase decat precedentele (cca 3mm). Se coc, pana cand se usuca bine deasupra si se rumenesc pe margini de jumatate de cm (cca 10 minute), la foc mijlociu.
• Se trage, apoi, tava la usa cuptorului fara sa se scoata afara; rondelele se rastoarna pe rand, cu cutitul, pe partea inversa si se ruleaza, neaparat, pe o forma de con (din carton sau din tabla).
• Acestea , fiind mai groase, nu se intaresc imediat, de aceea trebuie sa se lase pe forma, pana cand se intaresc bine, altfel se vor lasa si se vor deforma. Din acest motiv, sunt necesare 3-4 forme de con pe care se ruleaza foile coapte; rezulta cca 20 cornete.
• Se glaseaza la varf cu "Glazura de cacao" si se umplu.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu