Reteta de prajituri
INGREDIENTE
• 250 g faina
• 125 g margarina
• 100 g iaurt
• 25 g drojdie
• 25 g zahar
• marmelada
• zahar pudra
• un plic cu zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
• Intr-un lighenas, drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie si, la sfarsit, faina. Dupa ce se framinta bine cu mina, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana ce isi dubleaza volumul.
• Se pune, apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge.
• Aluatul este elastic, se lucreaza usor. Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri; se obtin astfel 12 triunghiuri egale.
• La baza fiecarui triunghi se pune cate jumatate de lingurita cu marmelada mai vartoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinandu-se cornulete.
• Acestea se asaza in tava neunsa, cu distanta de 1 cm si jumatate intre ele si se lasa sa creasca 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin.
• Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu