Reteta Salata
INGREDIENTE
• 400 de grame de paste penne
• 2 dovlecei
• 2 vinete mici
• 2 ardei rosii copti, decojiti
• 400 de grame de rosii cherry
• 4 cepe
• 2 catei de usturoi
• 18 bulgari de mozzarella
• 100 ml de ulei de masline
• 1 lingura cu cimbrisor maruntit
• 4 frunze de busuioc
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Spala dovleceii si vinetele si taie-le in doua, apoi in felii groase de jumatate de centimetru. Curata cepele si usturoiul si toaca-le marunt. Taie ardeii in fasii fine.
• Incalzeste doua linguri cu ulei in tigaie, pune usturoiul si ceapa sa se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scoate-le din tigaie. Adauga putin ulei, prajeste dovleceii tot cam 5 minute, scoate-i din tigaie, schimba uleiul si rumeneste vinetele.
• Dupa ce le scoti si pe acestea, pune rosiile la calit in restul de ulei, fara sa le faramitezi, scurge-le si aseaza-le deoparte. Pune din nou in tigaie toate celelalte legume.
• Potriveste de sare si piper, presara cu cimbrisor, acopera si lasa sa se caleasca timp de 20 de minute, fara a pune capacul. Adauga rosiile in tigaie si continua inabusirea timp de alte 5 minute.
• Intre timp, pune la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ 10 minute, dupa care scurge-le. Muta-le intr-o salatiera, stropeste-le cu putin ulei si amesteca.
• Adauga legumele fierte peste paste, amesteca, orneaza cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care serveste cat este calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu