Reteta salata
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 1 cana orez
• 3 cani apa
• 1 cutie mazare
• 1 cutie porumb
• 1 cutie ciuperci
• 1 catel de usturoi
• 2 cepe de apa
• 1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
• 1 lingura otet balsamic
• verdeata proaspata
• nucsoara proaspat macinata
• sare
• piper
• ulei
MOD DE PREPARARE
• Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
• Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.
• Peste ceapa, pune mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.
• Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.
• Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.
• Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.
Mod de servire: Se serveste rece.
Indicatii:
- In loc de mazare, poti folosi fasole boabe fiarta, fasole verde, taiata bucatele, sau broccoli. Poti incerca o varianta cu buchetele de conopida in loc de porumb.
- In plus, poti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute, taiat fin.
- De asemenea, poti adauga bucatele de peste din conserva (preferabil, ton), dar, in acest caz, elimini din reteta ciupercile.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu