Reteta spaghete
INGREDIENTE
• 250 g de spaghete
• 4 linguri de unt netopit
• 150 g de sunca sau costita
• 150-200 g de ciuperci
• 6 linguri de smantana
• 2 galbenusuri
• 6 linguri de cascaval
• sare si piper
MOD DE PREPARARE
• Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care ati pus si o lingurita de sare, puneti la fiert spaghetele. Adaugati o lingura de ulei sau de unt, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.
• Dupa 20 de minute de clocote mici, macaroanele sunt gata. Luati-le din vas cu o strecuratoare, tineti-le 3 minute sub jet de apa rece si lasati-le apoi sa se scurga.
• Separat pregatiti ciupercile astfel: spalati-le foarte bine, stropiti-le cu putina zeama de lamaie, apoi tocati-le fin si inabusiti-le putin in unt. Dupa 10 minute, cand lichidul lasat de ciuperci a scazut, combinati ciupercile cu macaroanele.
• Adaugati in acelasi vas sunca taiata in cuburi mici, smantana, sarea si piperul dupa gust. Lasati vasul in cuptor, cu focul mic, 10 minute.
• Luati vasul la o parte si cind compozitia s-a mai racit, puneti unul cate unul galbenusurile, combinate cu cascavalul ras. Dati din nou vasul la cuptor, dar numai pentru 5 minute.
Indicatie: Se poate servi imediat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu