sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Sos brun

Reteta sos

INGREDIENTE

• unt sau ulei (75 g)
• faina (75 g)
• morcov (1)
• patrunjel (1)
• jumatate de telina
• ceapa (1)
• usturoi (2 catei)
• un sfert de foaie de dafin
• cimbru
• bulion pasta (50 g)
• piper
• sare
• oase de vita sau porc (500 g)

MOD DE PREPARARE

• Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii.
• Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbanta adauga faina rumenindu-se bine in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina.
• Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda.
• In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul. Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avand grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas.
• Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita. Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania