Reteta de varza
INGREDIENTE
• o varzã creata (de aprox. 1 kg)
• 300 g carne de porc
• 100 g slanina afumata
• 3 linguri orez
• o ceapa
• o lingurita de untura
• o lingurita de faina
• 2 oua
• 3 linguri de smantana
• marar
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Carnea tocata odata cu slanina se amesteca cu ceapa si se inabuse in untura pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca si se adauga orezul fiert in apa sarata, ouale crude, sarea, piperul si verdeata, dupa gust.
• Varza se spala bine, controland fiecare frunza. Se desfac frunzele incepand de sus in jos (fara a se desprinde de cotor) si spatiile formate se umplu cu tocatura.
• Pentru ca aceasta sa nu se imprastie in timpul fierberii, varza se leaga cu ata, dupa care se aseaza in cratita.
• Se completeaza cu apa clocotita sau cu supa de oase, adaugand o crenguta de cimbru si sare si se fierbe la foc mic.
• Cand varza este complet fiarta, se pune faina desfacuta in putina apa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu