Reteta de varza
INGREDIENTE
• varza (1 kg)
• supa (1,25 l)
• ceapa (4)
• mere (4)
• costita afumata (200 g)
• untura (150 g)
• carne de vaca (800 g)
• carnati afumati (4)
• sare
• piper
• faina (1 lingura)
MOD DE PREPARARE
• Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pun intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda).
• Se lasa totul sa fiarba pe foc mic. Intr-o tigaie cu untura se pun cepele taiate pestisori, merele curatate si taiate in cubulete, costita taiata in fisii subtiri.
• Totul se prajeste putin, se aduaga faina, iar dupa ce si faina s-a aurit, se toarna un pahar de supa. Dupa ce a dat cateva clocote, se toarna aceasta compozitie peste varza.
• Carnea se taie in bucati, care se prajesc usor in untura de asemenea si carnaciorii afumati si apoi se toarna peste varza.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu