Reteta de varza
INGREDIENTE
• varza murata (1)
• kaiser (250 g)
• slanina afumata (250 g)
• carnati afumati (4)
• untura (100 g)
• cepe (4)
• sare
• piper
• faina (1 lingura)
MOD DE PREPARARE
• Se inabusa in untura cepele taiate pestisori apoi se adauga costita si slanina, taiate cubulete mici. Se sareaza, pipereaza si se pune boiaua.
• Se lasa cratita pe foc mic cca jumatate de ora. Se fierbe orezul in apa sarata, se scurge si se stropeste cu apa rece.
• Intr-o cratita unsa cu grasime se pune un strat de varza acra tocata, un rand de carnaciori taiati in rondele, un rand de orez fiert, un rand de costita si slanina cu ceapa, in fine un ultim rand de varza.
• Smantana se amesteca minutios cu o lingura de faina si se toarna peste varza. Se pudreaza cu boia si se pune cratita pe foc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu