Reteta de varza
INGREDIENTE
• o varza de marime mijlocie (800-900 g)
• 50 ml untdelemn
• jumatate lamaie sau otet
• marar
• piper
• o ceapa (50 g)
• sare
MOD DE PREPARARE
• Varza curatata se taie in jumatati si apoi subtire ca fideaua. Se presara cu o lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute.
• Ceapa, taiata marunt, se caleste in tot untdelemnul, un minut, la foc mic si imediat, se pune varza bine stoarsa in pumni, se amesteca, adaugand 3-4 linguri cu apa si un varf de cutit de piper, dupa care se acopera si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas, pana cand se inmoaie bine (cca. 30-40 minute).
• Se adauga cate putina apa, daca este nevoie; cand este gata, apa trebuie sa fie complet scazuta. Se poate da la cuptor, tot acoperita, pana cand se inmoaie, amestecand si acolo, din cand in cand.
• Daca se arde, se schimba repede in alt vas. Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ, piper macinat.
Indicatie: Se serveste ca garnitura, ca si varza calita, la orice friptura mai grasa; se poate asocia si cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu