duminică, 21 februarie 2010

Globulete cu dulceata

Reteta prajitura

INGREDIENTE

• 250 g faina
• 150 g unt
• 100 g zahar
• 3 galbenusuri
• un varf de cutit sare fina
• coaja de lamaie
• 50 g nuci macinate
• 20 ml rom

MOD DE PREPARARE

• Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul, romul, sarea si coaja de lamaie, se adauga, pe rand, galbenusurile, si, la urma, faina. Aluatul se amesteca bine cu lingura si apoi cu mana, pana cand se incorporeaza faina, fara sa se framante.
• Aluatul se tine la rece 30 de minute. Dupa aceea se ia cate o bucata, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de 2 cm, care apoi, se taie, in bucati de 2 cm.
• Din bucati se formeaza bile; se apasa cu varful degetului la mijlocul fiecareia, aproape pana jos, ca sa se formeze o gropita. Se ung putin cu pensulamuiata in albus batut cu furculita (ca sa se fixeze), se trec cu partea unsa prin nuca macinata, si apoi se asaza intr-o tava neunsa cu distanta de 2 cm intre ele.
•Se coc la foc mijlociu, 20 minute, ca sa se rumeneasca putin. Dupa ce s-au racit, se pune in fiecare gropita cite o boaba de visina sau cireasa din dulceata.

Indicatie: Nu se pudreaza cu zahar. Sunt foarte aspectuoase si se pot face din orice aluat fraged.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania