Retete vita
INGREDIENTE
Pentru 6 persoane:
• antricot vita 800g
• 80ml vin
• 40g unt
• 2 linguri ulei
• sare grunjoasa
• sare buc
• piper
Pentru umplutura:
• 100g carne tocata vita
• 100g carne carnati sau (400g ciuperci +20g unt +2 ling smantana +zeama lamaie)
• 500g spanac
• 2 dovlecei
• 2 morcovi
• 2 hasme
• 6 fire patrunjel
• 1 ou
• 1 galbenus
• 2 felii paine
• 2 ling parmezan ras
• 50 ml lapte
MOD DE PREPARARE
• Se inmoaie miezul de paine in lapte, se curata spanacul si se fierbe. Se decojesc si se toaca hasmele.
• Intr-un castron se amesteca carnea tocata, carnea de carnati (ciupercile) miezul de paine stors hasmele, patunjel tarhon tocat marunt, oul intreg si galbenusul. Se pune sare si piper.
• Se aseaza escalopul pe o planseta se sareaza se pipereaza se acopera cu un strat de spanac, cu un strat de umplutura. Separat se curata morcovii, iar dovleceii se taie bare.
• Se fierb in apa cu sare 2-3 min, se racesc cu apa se scurg se fierb hasmele se scurg se usuca pe un prosop de bucatarie.
• Se aseaza bastoanele de morcovi, dovlecei, verdeata si se presara parmezan ras.
• Se ruleaza escalopul si se leaga. Apoi se pune intr-o tava se toarna 2-3 linguri de ulei.
• Se coace 50 min stopindu-se cu jiul format. Se taie dupa ce s-a racit, se serveste cu legume .
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu