Reteta salata
INGREDIENTE
• 1 salata verde mica
• 2 cepe, taiate marunt
• 1 castravete, taiat rondele
• 3 rosii, taiate felii
• 2 oua, taiate rondele
• o conserva mare de ton
• un sfert de ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
• 1 catel de usturoi, taiat rondele
• un sfert de ceasca suc de lamaie
• un sfert de ceasca ulei de masline
• o lingurita cu sare
• un sfert de lingurita cu piper
• un sfert de ceasca frunze proaspete de menta
MOD DE PREPARARE
• Intr-un vas mare, amesteca salata taiata, ceapa, castravetele, rosiile, tonul si ouale.
• Intr-un alt vas, amesteca patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta.
• Toarna sosul astfel obtinut peste compozitia din primul vas si amesteca.
Indicatie: Salata se serveste cu foi calde de foccacia.
Pofta buna!
Este o salata colorata, aspectoasa, pe care si eu o preparam anul trecut si se mananca cu multa pofta acasa la noi. Buna reteta!
RăspundețiȘtergere