vineri, 7 mai 2010

Salata de cocos cu macrou afumat

Reteta salata

INGREDIENTE

• 1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g)
• 200 de grame de fasole verde
• 6 cepe albe mici
• o coada de telina
• 250 de grame de file de macrou afumat
• 5 linguri cu ulei de masline
• 2 linguri cu otet din vin
• 100 de grame de fulgi de nuca de cocos
• sare
• piper proaspat macinat

MOD DE PREPARARE

• Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Se taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi se fierbe timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare.
• Se scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs. Se curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime.
• Se taie marunt coada de telina. Intr-o salatiera, se pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Se amesteca totul cu grija.
Prepararea sosului:
• Se pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat. Se omogenizeaza, se toarna compozitia peste legume, in salatiera, si se amesteca usor. Se desfac fasii din fileul de macrou afumat, se pun in centrul salatei si serveste.

Indicatie: Se poate inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire.


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania