Reteta muraturi
Aceasta reteta este pentru un borcan de 3 kg.
INGREDIENTE
• 2 kg castraveti
• 2 morcovi
• 4 catei de usturoi
• 1 lingurita samanta mustar
• 2-3 frunze de telina
• marar uscat
• piper boabe
• 3 linguri sare mare
MOD DE PREPARARE
• Se aseaza castravetii in borcan pana la jumatate si se adauga cateii de usturoi si morcovul, apoi se adauga si restul de castraveti pana se umple borcanul. Deasupra se pun cateva boabe de piper, boabele de mustar (care se vor imprastia in borcan odata cu turnarea apei), putin marar uscat si cateva frunze de telina.
• Se toarna apa in borcan pana se umple 3 sferturi, se adauga cele 3 linguri de sare mare, apoi se umple borcanul cu apa.
• Se aseaza borcanul la soare cu precizarea sa se vanture in fiecare zi pentru a grabi acrirea castravetilor.
• Vor fi gata in 3-4 zile, in functie de cat este de cald afara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu