vineri, 1 aprilie 2011

Salata din sunca de pui, cu mere si cidru

Reteta salata

INGREDIENTE

• 400 g sunca de pui
• 3 mere
• 100 ml cidru (vin din mere)
• 50 g nuci
• 3 linguri margarina
• 1 salata (mica) rosie creata
• 2 andive
• 2 linguri otet de mere
• 2 lingurite miere
• sare
• piper

MOD DE PREPARARE

• Nucile se prajesc 3-4 minute intr-o tigaie fara grasime. Se zdrobesc si se pun la racit.
• Merele se curata, se scoate casa semintelor si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie, se incinge margarina si se prajesc feliile de mar 2-3 minute, dupa care se stinge totul cu cidru si se mai tine pe foc 2 minute. Se lasa sa se raceasca.
• Salata creata se curata, se spala si se rupe fasii foarte subtiri, care se pun intr-o salatiera.
• Andivele se spala rapid cu apa rece si se scoate miezul amar; se taie in suvite si se pun peste salata.
• Intr-un bol, se amesteca otetul de mere, cidrul din tigaia cu mere, mierea, sarea si piperul. Acest sos se toarna in salatiera si se lasa totul sa se marineze.
• Dupa 10 minute, se asaza deasupra feliile de mere, sunca de pui, taiata fasii subtiri, si se presara nucile prajite si zdrobite.

Timp de preparare: 45 de minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania