Reteta cascaval pane
INGREDIENTE
• 1 castravete
• 4 rosii
• 1 ceapa rosie
• 1 lingura suc de lamaie
• sare
• piper
• 2 linguri ulei
• 2 linguri faina
• 8 linguri pesmet
• 2 oua
• 8 felii groase de cascaval
• 2 linguri unt
MOD DE PREPARARE
• Se curata castravetele si rosiile si se taie cubulete. Se curata ceapa si se toaca. Se introduce intr-un castron, alaturi de castraveti si rosii.
• Se amesteca sucule de lamaie cu sare si piper si ulei; se toarna in castron si se amesteca cu legumele.
• Faina si pesmetul s aseaza pe cate o farfurie. Ouale se bat intr-o farfurie adanca si se pipereaza.
• Se curata coaja de la cascaval si feliile se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet.
• Feliile de cascaval bine invelite, se pun la prajit in unt incins si se lasa 3 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu.
• Se aranjeaza pe farfurii preincalzite, cu salsa si eventual cu salata verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu