Reteta guguluf
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 100g stafide
• 4 linguri rom
• 7g gelatina
• 500ml lapte
• 200g gris
• 2 oua
• 80g zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 500ml frisca
• 40g fistic tocat
MOD DE PREPARARE
• Stafidele se inmoaie in rom. Se da in fiert laptele si se adauga gris.
• Se separa oualele. Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se inglobeaza in gris; se adauga gelatina dizolvata.
• Se lasa sa se raceasca si se adauga stafidele, albus batut, frisca batuta si 2/3 din fistic.
• Se toarna intr-o forma clatita cu apa rece si se lasa la rece 3-4 ore.
• Guguluful se rastoarna, se presara cu fistic si se serveste cu compot de prune.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu