Retete Ossbuco
INGREDIENTE
• 4 morcovi
• 200g radacina de telina
• 2 fire de telina verde
• 3 catei de usturoi
• 3 cepe
• 4 felii cotlet de vitel (300g)
• sare
• piper
• 2 linguri faina
• 3 linguri ulei
• 1 conserva rosii (420ml)
• 125ml vin rosu sec
• 200ml supa de vitel
• 1 lingurita cimbru
• 1 lingurita rozmarin
• 1 lingurita busuioc
MOD DE PREPARARE
• Se spala legumele, se curata si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se piseaza.
• Se spala carnea, se sterge, se sareaza, se pipereaza si se tavaleste prin faina. Se prajeste in ulei pe ambele fete si in final se scoate din cratita.
• In grasimea de la prajit se adauga legumele si se calesc.
• Se adauga rosiile, cu tot cu sos, vin si supa, dupa care urmeaza verdeturile si coaja de lamaie. Se sareaza si se pipereza dupa gust.
• Se introduce inauntru carena si se acopera cu legume. Se lasa sa se inabuse circa 90 de minute la foc mijlociu.
• Ossbuco se poate orna cu cimbru si busuioc tocat. Garnitura traditionala pentru acest preparat este risotto alla milanese.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu