sâmbătă, 26 mai 2012

Peste picant

Reteta peste

INGREDIENTE
Pentru 10 portii:
• 2,3-2,5kg fileuri intregi de peste proaspat, curatat, spalat si sters bine cu prosop de hartie
• 50g unt moale
• 3 catei de usturoi pisat
• 1 lamaie suc si coaja
• 1 lingurita pudra de ghimbir
• 2 linguri scortisoara macinata
• 2 linguri pesmet proaspat
• 2 linguri patrunjel tocat
• 2 lingurite nucsoara macinata
• 3 linguri mustar cu bobul intreg
• 2 ramuri marar
Pentru sos:
• 500ml smantana
• 1 lamaie mica, numai sucul

MOD DE PREPARARE

• Despicati pestele pe ambele parti si crestati adanc carnea la distante de aproximativ 2,5 cm. Amestecati intr-un castron untul, usturoiul, coaja de lamaie si ghimbirul. Adaugati scortisoara, pesmetul, patrunjelul, nucsoara si mustarul.
• Turnati cu lingura amestecul cu unt in crestaturile facute in carne. Ungeti cu putin unt o bucata mare de foile de aluminiu si asezati pe ea pestele.
• Stropiti carnea cu sucul de lamaie. Asezati deasupra ramurile de marar. Infasurati pestele in folia de aluminiu si inchideti lejer. Inveliti cu o alta folie, inchizand bine capetele. Asezati pe o tava intinsa de copt si lasati sa se raceasca la frigider 20 de minute.
• Preincalziti cuptorul la 140grade.Coaceti pestele in centrul cuptorului aproximativ 14 minute pentru fiecare 500g de peste. Carnea trebuie sa fie suculenta, usor trandafirie in centru si totodata tare la atingere.
• Scoateti pachetul din cuptor si lasati sa stea 10 minute. Deschideti la cate un capat ambele straturi de folie si cu atentie turnati sosul cu lingura intr-o cratita. Aduceti la punctul de fierbere si inabusiti 2-3 minute.
• Turnati amestecand, smantana si sucul lamaiei mici in cratita cu sosul de peste si aduceti la punctul de fierbere, amestecand mereu. Lasati sa fiarba mocnit 5 minute apoi asezonati.
• Despachetati pestele si taiati pielea de la cap si de la capatul cozii. Curatati pestele de piele, apoi intoarceti si indepartati pielea de pe cealalta parte. Ridicati folia dintr-o parte si cu ajutorul unei spatule mari lasati pestele sa alunece pe un platou de servit.

Indicatie: Serviti cu sos si orez.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania