sâmbătă, 26 mai 2012

Tarte Leipzig

Reteta tarta

INGREDIENTE
Pentru 20 bucati:
Pentru aluat:
• 250g faina
• 80g zahar pudra
• 150g unt
• 1 galbenus
• 1 praf sare
Pentru umplutura:
• 100g zahar pudra
• 100g nuci macinate
• 1 lingura apa de trandafiri
• 1 ou
• 1 galbenus
• 3cl rom
Pentru ornat:
• 2 linguri zahar pudra

MOD DE PREPARARE

• Se framanta un aluat din faina, zahar pudra, unt, galbenus si sare. Se infasoara in folie si se lasa la rece 30 de minute.
• Se face o crema de martipan din zahar pudra, nuci, apa trandafiri, ou, galbenus si rom.
• Se intinde aluatul. Se aseaza pe o forma de tarte, unsa. Se decupeaza marginile, se intind din nou si se taie fasii. Formele se umplu cu crema de martipan; fasiile de aluat se lipesc in forma de cruce.
• Se coc 25 de minute. Se lasa 5 minute si se scot din forme. Dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar.


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania