Retete culinare
INGREDIENTE
• 1/2kg cartofi noi(sau in lipsa acestora,cartofi mici obisnuiti)
• 1/2lingurita unt
• putin mujdei de usturoi
• citeva fire de marar
• sare
MOD DE PREPARARE
• Cartofii se spala sise aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim cu capacul potrivit si introducem vasul in microgal.
• Coacem cartofii la temperatura cea mai mare timp de 9-11 minute. Dupa coacere se mai lasa vasul in microgal vreo 6-7 minute dupa care se scoate vasul cu atentie, fiind fierbinte. Se inlatura capacul cu atentie la iesirea aburilor.
• Se adauga untul amestecind usor cartofii seadauga mujdeiul si se sareaza continuind amestecarea.
Mod de servire: Se serveste cald pe un platou si se presara cartofii cu marar proaspat tocat.Se consuma ca atare sau ca garnitura la peste sau carne.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu