Retete culinare
INGREDIENTE
• 100-150 g caşcaval
• unt sau untdelemn
• lapte
• făină
MOD DE PREPARARE
• Caşcavalul se taie în felii de 1 cm grosime, în bucăţi potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apă şi apoi prin făină, ou (bine bătut cu furculiţa, pînă cînd se face puţină spumă) şi la urmă prin pesmet. Se pregătesc toate feliile.
• O tigaie goală (potrivită după cantitatea caşcavalului) se înfierbîntă 3-4 minute la foc mic (nu direct pe flacără).
• Se pune untdelemn cît să o acopere în strat subţire (2-3 mm) şi imediat se aşează feliile de caşcaval, care se prăjesc pe ambele părţi pînă ce se rumenesc şi caşcavalul se înmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor întări.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu