Reteta post
INGREDIENTE
• 1 kg grau/arpacas
• 2 l apa
• 500 g zahar
• 500 g miez nuca macinat
• 1 lingurita coaja de lamaie rasa
• 1 lingurita coaja de portocale rasa
• 1 lingurita zahar vanilat
• 1 varf cutit scortisoara macinata
• sare dupa gust
• zahar pudra
MOD DE PREPARARE
• Graul se spala in 9 ape reci si 2 calde.
• Se fierbe incet la foc mic, pe ceva care interpus intre foc si recipient (o bucata de tabla).
• Se clatina vasul sa nu se lipeasca graul. Se raceste f incet 3-4 ore, cu un capac pus. Apoi se adauga zaharul, coaja de lamaie si de portocala, nuca (framanta cu mana).
• Cand se face moale ca o pasta se pune pe platou, si se pudreaza. In zaharul pudra se amesteca si putina scortisoara sau nuca macinata fin si se face o cruce din bomboane
sau decupezi o ruce din carton si o folosesti ca poncif, presari cacao si-ti iese o cruce pe coliva.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu