sâmbătă, 31 octombrie 2009

Crema picanta de branza

Retete culinare

INGREDIENTE

Pentru 4 persoane:
• 200 g telemea
• o ceapa
• 2 catei de usturoi
• 2 ardei iuti (rosii)
• 4-5 linguri iaurt gros
• sare
• piper
• 2 lingurite boia dulce
• 6 masline verzi
• 4 felii de lamaie

MOD DE PREPARARE

• Se pune branza in apa rece la desarat (circa 2 ore), dupa care se lasa sa se scurga, se faramiteaza intr-un castron si se zdrobeste bine cu o furculita (nu cu mixerul).
• Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ardeii iuti se despica, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fin de tot.
• Se amesteca toate cu branza telemea si se adauga iaurtul pana ce se obtine o crema groasa. Se mai sareaza (eventual), se adauga piper si boia si se pune la rece.
• Inainte de-a o servi, crema se garniseste cu jumatati de masline si felii de lamaie.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania