Retete culinare
INGREDIENTE
• 500-600 g cartofi
• morcov
• patrunjel
• telina
• o ceapa de marime mijlocie
• 3 linguri de untdelemn
• bors
• zeama de castraveti
• suc de rosii
• zeama de castraveti
• suc de rosi
• zeama sau sare de lamaie sau otet
• leustean
• tarhon
• patrunjel
• telina
MOD DE PREPARARE
• Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte. Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare.
• Se fierb 15 - 20 minute, pana cind se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.
• Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii.Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de verdeata.Tarhonul ii da un gust foarte bun.
Mod de servire: Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu galbenus sau cu smintina sau iaurt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu