Retete culinare
INGREDIENTE
• maruntaiele si partea din spate de la un pui (sau carne de vitel)
• morcov
• patrunjel
• telina
• o ceapa mica
• 1 ardei
• 2 rosii
• 2 dovlecei tineri (700-800 g)
• 0,5 l bors
• sare de lamaie
• un galbenus de ou
• marar
• patrunjel
• cimbru
• sare
MOD DE PREPARARE
• Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa.
• Cand carnea si zarzavatul sint fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete. Se fierb toate 15-20 minute, pana cand se moaie, avand grija sa nu se terciuiasca dovleceii.
• Se acreste dupa gust. Se adauga "Vegeta" si sare, lasand sa fiarba cateva clocote. Se serveste dreasa dupa gust sau nedreasa.
Indicatie: Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru. Se pregateste la fel si fara carne.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu