Retete culinare
INGREDIENTE
• 150-200 fasole boabe
• morcov
• patrunjel
• o ceapa medie
• un ardei gras
• 2 rosii
• 150 g sfecla rosie
• bors
• zeama de castraveti si suc de rosii (sau otet si zeama (sau sare) de lamaie)
• leustean
• telina
• sare
MOD DE PREPARARE
• Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.
• Cand fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.
• Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt. Ciorba va avea culoarea roz.
Indicatie:
Fasolea se poate fierbe si in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cand da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu