vineri, 6 noiembrie 2009

Ciorba de fasole boabe

Retete culinare

INGREDIENTE

Ciorba de fasole• 150-200 fasole boabe
• morcov
• patrunjel
• o ceapa medie
• un ardei gras
• 2 rosii
• 150 g sfecla rosie
• bors
• zeama de castraveti si suc de rosii (sau otet si zeama (sau sare) de lamaie)
• leustean
• telina
• sare

MOD DE PREPARARE

• Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole.
• Cand fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa.
• Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt. Ciorba va avea culoarea roz.

Indicatie:
Fasolea se poate fierbe si in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cand da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania