Retete culinare
INGREDIENTE
• 1 kg de fasole verde (eventual congelata)
• 2 morcovi
• 2 radacini de patrunjel (sau una de patrunjel si una de pastarnac)
• un ardei (congelat)
• 2-3 rosii (congelate)
• sare
• smantana
• patrunjel verde
MOD DE PREPARARE
• Morcovii si radacinile de patrunjel se curata, se spala si se taie cubulete sau rotocoale subtiri, ardeiul se taie cubulete, iar rosiile la fel. Se pun in oala cu o lingura de ulei si se calesc putin.
• Se adauga apa si se pune la fiert. Pana da in clocot, se alege fasolea, se curata, se rupe bucati si se spala.
• Daca este congelata, aceste operatiuni nu mai trebuie facute, fiindca fasolea este pregatita. Cand zarzavatul a inceput sa clocoteasca, se pune si fasolea la fiert si se lasa sa fiarba cam o jumatate de ora.
• Se acreste cu bulion sau cu otet.
Mod de servire: Se serveste cu smantana si cu patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu