luni, 9 noiembrie 2009

Peste cu cartofi si ceapa

Retete culinare

INGREDIENTE

Pentru 750 g de peste:
• 2 cepe
• 800 g cartofi
• 300 g rosii
• 1 lingura
• otet sau jumatate de lamaie
• 4 linguri unt sau 6 linguri ulei

MOD DE PREPARARE

• Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt.
• In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite din timp si sarate, se acopera cu felioare de rosii, se adauga 3-4 linguri de apa, peste rosii se presara sare si piper, iar in jurul bucatilor de peste se aseaza rondele de cartofi prajiti.
• Pe deasupra se toarna unt sau ulei, cratita se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 20-30 minute.

Indicatie: In acelasi fel se poate prepara calcanul, stiuca sau tiparul.

Mod de servire: Cind se serveste la masa se presara pestele cu patrunjel verde tocat marunt si se stropeste cu zeama de lamiie sau otet.


Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania