Retete culinare
INGREDIENTE
• un pui de cca 1 kg
• o jumatate de kg zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, telina, ceapa)
• 1-2 linguri cu varf de hrean ras fin
• 400-500 ml smantana groasa (proaspata)
• o lingurita mustar
• o jumatate lingurita sare fina
• patrunjel taiat marunt
MOD DE PREPARARE
• Zarzavatul curatat, taiat in sferturi, se pune la fiert intr-un vas, in 2 l apa clocotita. Puiul bine curatat se adauga intreg la supa clocotita, ca sa se coaguleze repede carnea la suprafata, formandu-se un strat intarit care nu va permite sucului carnii sa se scurga in supa (carnea nu va ramane seaca).
• Se pune si o lingurita rasa cu sare, chiar de la inceput, ca sa se adune spuma si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora. Se incearca daca puiul este fiert, infigand furculita in piept. Daca aceasta intra cu usurinta, vasul se ia de pe foc.
• Puiul se lasa sa se raceasca in supa. Dupa aceea, toata carnea se desprinde de pe oase si se taie in cubulete (supa care a ramas se va folosi ca orice supa de carne). Smantana se amesteca cu hreanul.
• Se da un gust mai picant cu mustar si se adauga sare fina, zeama de lamaie si o lingurita cu zahar. Se amesteca toate ingredientele si apoi cu carne.
• Salata se asaza pe un platou cu margine mai inalta, se niveleaza, se presara cu patrunjel taiat marunt si se tine la rece 1-2 ore.
Indicatie: Se serveste ca fel intai.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu