Reteta prajitura
INGREDIENTE
• 2 oua mari
• 100 ml untdelemn
• o lingurita rom (10 g)
• 150 g zahar pudra
• 300 g faina
• un varf de cutit sare
• vanilie
• coaja de lamaie
MOD DE PREPARARE
• Ouale intregi se freaca cu zaharul, sarea, coaja de lamaie rasa, vanilia si romul, apoi se adauga untdelemnul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand mereu cu lingura; la urma, se pune faina.
• Aluatul se framanta cu mana 3-4 minute; va fi vartos, aproape ca un aluat de taitei. Se pune pe masa presarata cu faina si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, ca si foaia de taitei, ruland-o mereu pe sucitor cat se poate de subtire (2 mm).
• Se taie imediat, in fasii, care apoi, se asaza in tava neunsa. Se coc la foc mijlociu 12-15 minute, pana cand se rumenesc putin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu