Reteta prajitura
INGREDIENTE
Aluatul:
• 200 g faina
• 200 g nuci macinate
• 100 g unt
• 1 sfert l lapte
• 4 oua
• 120 g zahar
• 30 g cacao
• 20 g rom
• o lingurita praf de copt
Spuma:
• 4 albusuri
• 200 g zahar tos
• 15 ml rom
• 1 zahar vanilat
• 400 g marmelada
MOD DE PREPARARE
• Untul moale se freaca cu zaharul, galbenusurile, laptele si apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaua, si praful de copt.
• Compozitia se desarta intr-o tava de cca 30 cm unsa cu margarina solida si tapetata cu faina. Tava se introduce in cuptor unde se lasa cca 30 min.
• Dupa ce tava sa scos din cuptor prajitura se unge cu marmelada. Intr-un castron se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul tos si romul 8 -10 min insistand mereu pe fundul castronului pana ce aceasta se intareste si nu cade de pe tel.
• Se acopera bine cu un prosop si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu