Reteta prajitura
INGREDIENTE
• 6 oua mari
• 100 g unt
• 300 g zahar
• 250 g faina
• un varf de lingurita de sare
• o lingurita praf de copt
• 15 ml rom
• un plic cu zahar vanilat
• 3/4 kg fructe
• 50 g pesmet
• jumatate lingurita scortisoara sau 1 plic de zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
• Fructele se pregatesc si se amesteca cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina solida si faina tava.
• Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul si se bat in continuare pana se intaresc.
• Se pun galbenusurile si untul topit, dar rece, amestecandu-se putin cu telul, de 4-5 ori, apoi se adauga toata faina, impreuna cu praful de copt si sarea si se amesteca usor cu telul.
• Compozitia se desarta in tava, se niveleaza si deasupra ei se presara fructele, fara zahar. Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte, unde se lasa la foc mijlociu, 30-40 min.
• Nu se deschide cuptorul 20 min; dupa aceea, tava se poate intoarce daca cuptorul nu coace uniform.
Indicatie: Prajitura se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar si se taie in bucati.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu