Reteta prajitura
INGREDIENTE
Aluat pentru o tava:
• 320 g faina
• 300 g unt
• 150 g nuci
• 160 g zahar
• 20 mere mijlocii
MOD DE PREPARARE
• Faina, zaharul, untul si nuca macinata se framinta bine, apoi aluatul se imparte in 4 parti egale.
• Fiecare parte se coace pe o forma de tort rotunda sau dreptunghiulara.
Umplutura:
• Jumatate de kg zahar si 2 pahare apa se fierb pana se obtine un sirop ca o dulceata, in care se pun merele rase pe razatoarea mare si se fierb pana devin sticloase.
• Se aromeaza cu suc de lamaie si vanilie.
• Cand merele se racesc se umplu cu ele alternativ foile de aluat, peste care se presara zahar vanilat.
Indicatie: Se pune prajitura la rece pana a doua zi si apoi se poate manca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu