Reteta sos
INGREDIENTE
• visine (300 g)
• unt (50 g)
• faina (50 g)
• smantana (1 pahar)
• zahar (1 lingura)
• sare
MOD DE PREPARARE
• Visinile se spala, se curata de codite si samburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita.
• Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cand s-a ingalbenit usor, se stinge cu supa, se adauga pasta de visine si se fierbe, la foc mic, 15-20 minute.
• Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai pun cateva linguri de apa. Cand sosul a capatat consistenta dorita, se adauga smantana si se potriveste de sare si zahar.
• Dupa gust, zaharul poate fi mai intai caramelizat, stins cu apa si apoi turnat in sos.
Mod de servire: Se serveste la rasol de pasare sau unele preaparate de vanat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu