miercuri, 6 ianuarie 2010

Specialitate slovaca

Reteta de varza

INGREDIENTE

• o varza murata de peste 1 kg
• 200 g de ciuperci uscate
• 200 g de carnati
• untura
• boia de ardei dulce
• sare
• piper
• o lingurita de faina

MOD DE PREPARARE

• Desarati varza, tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit 20 de minute un ciolan afumat.
• Intre timp, fierbeti foarte bine si ciupercile, pe care la adaugati peste varza si le lasati sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit.
• Taiati carnatii in felii rotunde si puneti-i in acelasi vas cu ciupercile si varza. Infierbintati 2 linguri de untura, puneti pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnati in vasul cu preparatul respectiv.
• Lasati apoi sa fiarba la foc mic pina cind lichidul aproape s-a evaporat.

Mod de servire: Drept garnitura, la masa, se servesc alaturi galuste din gris, pregatite ca pentru supa.

Indicatie: In loc de ciuperci se pot pune in varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania