Reteta de varza
INGREDIENTE
• o varza murata de peste 1 kg
• 200 g de ciuperci uscate
• 200 g de carnati
• untura
• boia de ardei dulce
• sare
• piper
• o lingurita de faina
MOD DE PREPARARE
• Desarati varza, tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit 20 de minute un ciolan afumat.
• Intre timp, fierbeti foarte bine si ciupercile, pe care la adaugati peste varza si le lasati sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit.
• Taiati carnatii in felii rotunde si puneti-i in acelasi vas cu ciupercile si varza. Infierbintati 2 linguri de untura, puneti pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnati in vasul cu preparatul respectiv.
• Lasati apoi sa fiarba la foc mic pina cind lichidul aproape s-a evaporat.
Mod de servire: Drept garnitura, la masa, se servesc alaturi galuste din gris, pregatite ca pentru supa.
Indicatie: In loc de ciuperci se pot pune in varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu