Reteta de varza
INGREDIENTE
• 500 g de varza dulce
• 50 g de pesmet
• 50 g de unt sau ulei
• 150 ml de smantana
• 150 ml suc de rosii
• marar
• patrunjel
• piper
• sare
MOD DE PREPARARE
• Spalati varza, apoi tocati-o marunt, fierbeti-o 20 de minute in clocote si strecurati-o.
• Intr-un vas, prajiti in grasime, timp de 1 minut, pesmetul. Combinati smantana cu suc de rosii, cu sare dupa gust, piper, marar sau patrunjel tocat.
• Ungeti cu unt sau ulei un vas de Jena, puneti jumatate din cantitatea de varza, intindeti un strat din pesmet si verdeturi, puneti smintina si repetati operatia.
• Deasupra puneti smantana si sucul de rosii cu verdeturi. Dati vasul la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu