Reteta budinca
INGREDIENTE
• 0,5 kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui
• 200 g franzela
• 300 ml lapte
• 250 ml smantana
• 100 g ceapa
• 30 g faina
• 100 g unt
• margarina sau untdelemn
• 4 oua mari
• un varf de cutit piper
• pesmet
• o lingurita de sare
MOD DE PREPARARE
• Franzela, taiata in felii, se inmoaia in lapte pana cand il absoarbe in intregime. Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in tot untul sau untdelemnul.
• Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa si ceapa calita. La tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, piperul sau putin cimbru farimitat, o lingurita cu sare, mararul sau patrunjelul si se amesteca bine.
• Albusurile batute spuma se amesteca cu aceasta compozitie, cu telul, prin rasturnare, apoi se desarta intr-o cratita de 2,5 l, bine unsa cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace la foc tare, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.
• Dupa 30 minute, se poate acoperi, daca se rumeneste prea mult si focul se reduce la mijlociu; se coace circa 60 minute.
• Se serveste, fierbinte, cu sos de rosii sau macris, cu piure de spanac sau urzici, cu salata de cartofi sau cu alte legume, ca fel doi.
Indicatie: Se poate servi si rece, taiata in felii, cu legume crude sau muraturi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu