Reteta budinca
INGREDIENTE
Pentru 4 persoane:
• 1 kg cartofi
• 1 legatura ceapa verde
• 2-3 morcovi
• 100 g iaurt
• 400 g smantana
• 2 galbenusuri
• sare
• piper
• 1 varf de cutit nucsoara
• 1 varf de cutit chimen
• 1 varf de cutit curry
• cateva codite de ceapa verde
• 2 linguri unt
• 100 g cascaval ras
MOD DE PREPARARE
• Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri, iar ceapa verde - rondele. Morcovii se dau pe razatoarea mare.
• Intr-un castron se amesteca bine iaurtul cu smantana si galbenusurile, se condimenteaza cu sare, piper, chimen, curry si nucsoara si se adauga coditele de ceapa taiate fasii.
• Se unge cu unt o forma de budinca, se amesteca legumele cu un rantas preparat din putina faina rumenita in unt si stinsa cu apa sau lapte.
• Se pune compozitia in forma, se toarna peste ea sosul de iaurt, smantana si galbenusuri, se presara cu cascavalul ras si se baga in cuptorul incins la 180-200 grade C.
• Se lasa budinca 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si se serveste fierbinte, ca felul unu sau ca garnitura langa peste sau fripturi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu