Reteta budinca
INGREDIENTE
• o ceapa
• un catel de usturoi
• 250 g morcovi
• 20 g unt sau margarina
• 250 g dovlecei
• 500 g cartofi
• grasime pentru uns forma
• sare
• 250g smantana
• 2 oua
• nucsoara
• piper
• 50 g alune taiate
• 2 linguri pesmet
• 125 g cascaval ras
MOD DE PREPARARE
• Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Morcovii, curatati, se taie felii. Se incinge grasimea si se calesc toate deodata (circa 5 minute, cu capac).
• Se curata dovleceii, se spala si se taie felii, la fel si cartofii. Se unge o forma de budinca si se aseaza cartofii si celelalte legume in straturi alternative.
• Se sareaza. Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se gusta de sare, piper si nucsoara si se toarna peste legume.
• Se presara deasupra pesmetul si alunele, apoi se coace 25 de minute in cuptorul incins la 225 grade C.
• Se scoate tava din cuptor, se presara cascavalul ras peste budinca si apoi se mai coace inca 15-20 de minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu