Reteta budinca
INGREDIENTE
• 0,5 kg ciuperci
• 100 g unt, margarina sau untdelemn
• 50 g ceapa
• marar
• patrunjel
• jumatate lingurita de sare
• un varf de cutit piper
• 200 ml smantana
• 150 g franzela
• 300 ml lapte
• 50 g faina
• 4 oua mari sau 5 oua mijlocii
• 100 g cascaval
• branza telemea
MOD DE PREPARARE
• Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute. Se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa ciupercile.
• Dupa ce s-au racit, se adauga franzela muiata in lapte (pana cand il absoarbe in intregime) si, apoi, branza rasa, bine zdrobita cu furculita, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine.
• Daca nu s-a pus branza telemea, se adauga jumatate lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul, insa nu prea mult, apoi se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet.
• Se coace in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp in cuptorul bine infierbintat.
• Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan.
Mod de servire: Se serveste fierbinte.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu