duminică, 21 februarie 2010

Budinca cu cartofi (varianta 2)

Reteta budinca

INGREDIENTE

• 1 kg cartofi
• oua (2)
• unt (100 g) sau 100 ml de ulei
• sunca (250 g)
• 1 ceasca lapte
• sare

MOD DE PREPARARE

• Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se fierb in putin apa (cat sa-i cuprinda). Dupa ce sint gata, se scurg de apa si se zdrobesc.
• Pireul obtinut se amesteca cu untul si laptele clocotit, se adauga galbenusurile si se amesteca pana devine spumos.
• La sfarsit, se adauga usor albusurile batute spuma si sunca taiata cuburi. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia, se netezeste cu lama unui cutit si se unge cu putin galbenus.
• Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se rumeneasca frumos.

Mod de servire: Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania