Reteta budinca
INGREDIENTE
• 1 kg cartofi
• oua (2)
• unt (100 g) sau 100 ml de ulei
• sunca (250 g)
• 1 ceasca lapte
• sare
MOD DE PREPARARE
• Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se fierb in putin apa (cat sa-i cuprinda). Dupa ce sint gata, se scurg de apa si se zdrobesc.
• Pireul obtinut se amesteca cu untul si laptele clocotit, se adauga galbenusurile si se amesteca pana devine spumos.
• La sfarsit, se adauga usor albusurile batute spuma si sunca taiata cuburi. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia, se netezeste cu lama unui cutit si se unge cu putin galbenus.
• Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se rumeneasca frumos.
Mod de servire: Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu