miercuri, 10 februarie 2010

Budinca cu mere sau cu alte fructe

Reteta budinca

INGREDIENTE

• 6 oua mari
• 150 g faina
• 150 g zahar
• 150 g unt
• 0,5 kg mere, cirese, visine, caise, piersici (zmeura, capsunele, strugurii sunt prea zemoase)
• 20 ml rom
• 30 g gris sau pesmet
• zahar vanilat

MOD DE PREPARARE

• Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari (visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati).
• Fructele se presara cu grisul sau pesmetul si se amesteca bine, imediat ce au fost pregatite, ca acesta sa le absoarba lichidul. Zahar nu se pune peste ele caci prin topirea lui, extrage zeama de fructe.
• Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos, apoi toate galbenusurile si untul topit, dar rece. Se amesteca de 4-5 ori, prin rasturnare cu telul, se pune toata faina si zaharul vanilat si se amesteca usor, tot prin rasturnare cu telul, de 9-10 ori, ca sa se incorporeze faina.
• Se desarta jumatate din compozitie in forma tapetata, se presara repede fructele (fara zahar) si peste fructe, se pune restul compozitiei si se niveleaza.
• Cratita se introduce in cuptorul incalzit cu 30 minute inainte la foc mijlociu, unde se lasa cca 40-50 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, se mai poate reduce focul, daca cuptorul rumeneste prea tare.
• Cand budinca este gata, se trece cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna.

Mod de servire: Se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania