Reteta budinca
INGREDIENTE
Pentru 4 persoane
- Pentru aluat:
• 3 oua
• 2 linguri lapte
• 50 g unt
• 80 g nuca de cocos rasa
• 50 g zahar
- Pentru sos:
• 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala
• 2 linguri smantana dulce
• 50 g ciocolata amaruie
• 50 g ciocolata cu lapte
• 1 lingura lichior
• frunze de menta (pentru decorat)
• unt (pentru forme)
MOD DE PREPARARE
Aluatul
• Se pun intr-un castron untul si zaharul si se freaca bine de tot. Se adauga 2 galbenusuri, nuca de cocos rasa, laptele si la urma se incorporeaza, amestecand usor, 3 albusuri batute spuma.
• Se incinge cuptorul la 200 grade C si se pune un vas cu apa (plin pe jumatate), pentru baie-marina.
• Se ung 4 forme mici (de budinca), se toarna in ele compozitia (pana la 1 cm de la margine) si se pun in vasul cu apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba circa 30 de minute.
Sosul
• Se fierbe coaja de portocala in putina apa - circa 3 minute - si se scurge intr-o strecuratoare.
• Se pune ciocolata pe foc mic, se lasa sa se topeasca si apoi se adauga lichiorul, smantana dulce si coaja de portocala.
• Se rastoarna budincile pe farfurii, se toarna peste ele sosul de ciocolata si se decoreaza cu frunze de menta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu