Reteta budinca
INGREDIENTE
• 0,5 kg de carne de vaca
• 2 cepe
• 2 oua
• jumatate cana de lapte
• o lingura de ulei
• 6 catei de usturoi
• o lingura pasta de rosii
• jumatatate lingurita de faina
• o lingura cu varf de unt
• pesmet
MOD DE PREPARARE
• Tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic.
• Turnati apoi pasta de rosii, dezlegata cu apa calda, adaugati usturoiul taiat, puneti sare dupa gust, apoi faina si o ceasca de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba pana cand apa scade la jumatate.
• Luati vasul de pe foc, iar cand carnea s-a racit, treceti-o prin masina de tocat. Deasupra turnati sosul legat si trecut prin strecuratoare. Bateti ouale, adaugati laptele si combinati cu carnea tocata.
• Ungeti o cratita cu ulei, tapetati-o cu pesmet, turnati compozitia si puneti vasul sa fiarba in cuptor, asezand cratita peste un vas cu apa ce clocoteste.
• Cand budinca s-a copt, rasturnati-o pe un platou si serviti-o cu sote de legume.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu