Reteta bors
INGREDIENTE
• 1 kg de carne de miel cu os
• 250 g ceapa
• 200 g ceapa verde
• 100 g morcovi
• 150 g telina
• 1 l bors
• 30 g leustean
• sare
MOD DE PREPARARE
• Dupa ce se portioneaza, carnea de miel se opareste, dupa care se trece sub jet de apa rece.
• Pentru intarirea gustului se poate folosi si capatana de la miel care se va crapa si se va lega pentru a nu se imprastia creierul in bors.
• Dupa ce se vor curata morcovii si telina, se vor taia bastonase de 2 cm si se pun la fiert in apa rece cu sare. Se adauga ceapa tocata marunt, dupa care se pun si bucatile de miel.
• Cand carnea este aproape fiarta se adauga borsul care a fost in prealabil dat in fiert si strecurat si ceapa verde care a fost taiata in bastonase si trasa in ulei.
• Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se ia oala de pe foc, se adauga leusteanul tocat marunt si se acopera.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu