Retete
INGREDIENTE
• 4 mere
• 4 linguri de zahar
• 1 lamaie
• 100g smochine uscate
• 50g migdale taiate marunt
• 50g nuci zdrobite
• 50g stafide
• 200g visine (din compot sau din visinata)
• 4 plicuri de zahar vanilat
MOD DE PREPARARE
• Se spala merele, se sterg si se taie 1/5 din partea de sus.
• Se scobesc, indepartandu-se miezul lemnos si samburii, avand grija ca baza sa ramana intreaga (neatinsa).
• Se freaca interiorul marului cu zaharul si zeama de lamaie. Se incinge cuptorul. Se taie marunt smochinele si se amesteca cu nucile, stafidele si visinele scurse si tavalite prin zahar.
• Se umplu merele cu fructele taiate, se stropesc cu zeama de lamaie ramasa si se presară zaharul vanilat.
• Se bagă la cuptor si se coc 20-30 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu